torsdag den 14. januar 2010

Fodbold og turisme

Spies Rejser ser faktisk ud til at have et godt koncept, hvor fodbolden er i centrum og ikke så meget andet udenom. Priserne ser da også ganske fornuftige ud. I Europa giver det jo god mening med sådan en sviptur.

Omvendt vil man nok gerne se lidt af nabolaget, når man er i Sydafrika (selv om store områder desværre er lidt farlige - man har jo bl.a. lavet særlige "sikkerhedszoner" til fodboldturisterne [note to self: blogemne]).

Vedr. fodboldturisme, så berettes det jo, at da Skotland kvalificerede sig til Argentina 1978, så opstod der den samme eufori som i Danmark nogle år senere. Alle skulle bare støtte de skotske drenge. Og godt nok er skotter nærige; men de er ikke specielt rige; faktisk kom mange fans fra trøstesløse, arbejdsløshedsramte skibsværfts- og minebyer. Men afsted skulle de. Så det var noget med en dæksplads på en kvægtransport til Amerika. Herefter på tommelfingeren eller lign. 10.000km gennem Sydamerika på lykke og fromme

- Og så røg det skotske landshold ud så hurtigt det var muligt, efter første runde. Lang tur hjem...

Retfærdigvis må det siges, at skotterne kæmpede bravt; slog Holland 3-2 og røg ud på en dårligere målscore end samme.

I 1998 hed Skotlands slagsang med Del Amitri pudsigt nok "Don't come home too soon" (og dér var VM altså lige ved siden af - i Frankrig)

Men fodboldturisme behøver altså ikke at være et rent martyrium...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

 
Get Chitika Premium